Kerámia

Évtizedes hagyományra épülve működik kerámiaszakkör heti rendszerességgel intézményünkben középiskolásoknak és felnőtteknek. A műhelyfoglalkozások hétfőnként 10.00 és 12.00 óra között folynak.
Foglalkozásvezető: F. Mencsik Rita
A foglalkozásokon bárki rész vehet, aki érdeklődik és szeretné közelebbről megismerni az agyagban rejlő technikai lehetőségeket, és e térbeli alkotáshoz szükséges iparművészeti és hagyományos fazekas eljárásokat. Vagy ha szereti, hogy otthonában egyéniségét, ízlését és kézügyességét tükröző kerámiadíszek, szobrok és használati tárgyak veszik körül és saját készítésű alkotással szeretné meglepni szeretteit, barátait.

2011-től nyaranta kerámia alkotótáborba várjuk a felnőtteket és középiskolásokat. Hétfőtől péntekig, napi 8 órában zajló foglalkozásokon sok igényes, szép munka készül. A résztvevők a fazekas és keramikus agyagmegmunkálás technikáit ismerhetik meg. A gyakorlattal rendelkezők korongozott alkotásokat is készíthetnek, a kezdők főleg egyszerűbb technikával hozhatnak létre kerámia használati és dísztárgyakat, kisebb szobrokat. A kézművesség ezen ágához kézügyességre, türelemre van szükség, de némi gyakorlással a foglakozást vezető fazekas szakmai iránymutatása mellett bárki agyagba gyúrhatja képzeletvilágát.

Facebook
Megszakítás